© 2017 by SPEL

Generalistische Basis GGZ (B-GGZ)

Generalistische Basis GGZ: Klachtgericht/enkelvoudig

U kunt door uw huisarts doorverwezen worden naar de B-GGZ als u een psychische stoornis heeft of als de huisarts dit vermoeden heeft.

 

Klachtgerichte of kortdurende psychotherapie richt zich op de behandeling van één of een aantal symptomen en specifieke klachten. Hier wordt minder ingegaan op de persoonlijkheid, de identiteitsbeleving of persoonsgeschiedenis van de cliënt. Het doel is om de klachten te behandelen die iemand hier en nu ervaart. De duur varieert van enkele tot 12 gesprekken.

De zorg wordt (op het eigen risisco van € 385,- in 2016 na) volledig vergoed vanuit het basispakket van elke verzekeraar. Voor deze zorg dient u een verwijzing van uw huisarts te hebben.

 

Mocht de behandeling niet binnen de voorwaarden van de B-GGZ kunnen plaatsvinden dan kunt u bij onze praktijk ook terecht voor behandeling binnen de S-GGZ.

 

De behandelaars hebben met alle verzekeraars contracten voor 2016: Zilveren Kruis, Menzis, CZ, DSW, Multizorg en de Friesland.

Vanwege het bereiken van het omzetplafond bij VGZ nemen wij helaas in 2016 geen nieuwe cliënten meer aan die verzekerd zijn bij de zorgverzekeraarsgroep VGZ.

Gezien de wachttijd kunt u zich al wel bij ons aanmelden voor een behandeling vanaf 01-01-2017.

Kijk in het menu onder 'Meer informatie' bij 'Vergoede en niet vergoede zorg'.

Generalistische Basis GGZ (B-GGZ) of Specialistische GGZ (S-GGZ) ?